Werkwijze

Werkwijze

Arbeidstraining bestaat niet alleen uit kennis van materiaal en gereedschap om tot een mooi product te komen. Maar ook uit sociale vaardigheidstraining. Het leren omgaan met een leidinggevende, omgaan met collega’s.
Dus naast de theorie- en praktijklessen ook training van vaardigheden die terug komen in elk regulier bedrijf.

Binnen ons bedrijf willen we gaan werken aan de zelfstandigheid van de jongere. Hij/zij moet voor zichzelf kunnen gaan beginnen en zo een netwerk opbouwen van klanten en bedrijven.

Als een jongere er aan toe is om de stap te maken naar het vrije bedrijf gaat de arbeidstrainer/coach met hem mee. Samen gaan ze aan de slag. Hierdoor worden werknemers van het bedrijf minder zwaar belast. Zij zien hoe een arbeidstrainer met de jongere omgaat en leren hoe ze instructies het meest effectief kunnen geven. De uren/dagen dat een jongere bij een bedrijf aan de slag gaat worden rustig opgebouwd.
Hierdoor kan een jongere de puntjes op de i zetten bij het arbeidtrainingscentrum, zien wat een werkgever van hem verwacht, maar vooral ook wat hij van het werk mag verwachten.

Als een jongere eenmaal geplaatst is blijft er contact. Hierdoor blijft er een stukje binding met het arbeidtrainingscentrum. Als het toch nodig is om nog meer vaardigheden op te doen kunnen we dat zo weer oppakken .